Çılgın Renkler Ve Güzel Mekânlar

İtiraf etmeliyim ki son 3 senedir, natürel tonlar ve materyaller çok popüler. Dingin bir hayat özlemi çektiğimizden midir? Yoksa şehir hayatının maksimize tarzından mıdır? Bilemiyorum ama gerçekten paylaşımlarımızın çoğu bu doğal doku ve pastel tonlar üzerine oluyor.  Sevgili Neslihan Hanım’ın hatırlatmasına kadar bunun bu kadar farkında olmadığımı itiraf etmeliyim. Oysa bundan 5 sene önce eklektik detaylarla, her türlü canlı rengi bir arada kullanıyorduk.

Neslihan Hanım’a buradan sevgilerimi iletiyorum. Kendisinin ilham olması ile renkleri en iyi kullanan 4 tasarımcının, bayıldığım detayları ile ilgili harika görseller hazırladım. Eğer canlı renkleri seviyorsanız bu yazıyı seveceksiniz.

Özellikle canlı renkleri yumuşacık şekilde bir araya getiren Gına Sims’in renkli mobilyalarına bayılıyoruz. Özellikle masif sandalyeleri en canlı renklerde kullanarak çok keyifli detaylar oluşturuyor. Antrasit ve beyaz tonları ile kontrast yaparak mekandaki renkleri ve dokuları daha görünür hale getirmeyi başarmış duruyor.  En sevdiğimiz detay her rengi aynı anda kullanması.

Maskülen tonların kralı Boby Berk. Kendisini netflix’de yayınlanan fab 5 programından tanıyabilirsiniz. Kesinlikle koyu tonlarla çalışmayı seviyor, çok renkli detaylar olmasa da siyah ve lacivert ile çalışmak her zaman kolay değil. Mekâna bu derin tonlarla karakter kazandırıyor. Özellikle keskin detaylar kullanmasına rağmen sıcak bir ortam yaratmayı başarması özellikle sevdiğimiz detaylarından biri.

QUEER EYE
QUEER EYE
QUEER EYE

Renkleri ve geometrileri inanılmaz bir şekilde kullanan bir diğer tasarımcı ise Jonathan Adler. Canlı renkleri genellikle beyaz kontastı içinde kullanırken maksimize detaylar kullanıyor. Kendisinin özel tasarladığı bir mobilya ve aksesuar markası var. Özellikle masa aydınlatmalarına âşık olduğumu söylemeden geçememeğim. Kendisine derin bir saygı duysam da, bu her şeyi aynı anda kullanma tarzı beni biraz yoruyor. Özellikle çiçekli ve geometrik desenleri aynı anda ve aynı yoğunlukta kullanarak mekanı baskıladığını düşünüyorum.

Maksimal detaylardan devam etmek istiyorum. Her şeyi abartmanın kraliçesi Sayın Kelly Wearstler, mekânları domine etme konusunda usta. Evet kesinlikle bu tarz herkese uygun değil ama detayların bir araya geliş şekli sofistike ve şaşalı bir hava yaratmayı başarıyor.

Umarım renkli detaylar sizlere de ilham vermiştir. Renklerin kesinlikle hayatımıza pozitif etkileri var. Bu sebeple sevdiğiniz tonları hayatınızda barındırmayı atlamayın. Neslihan Hanım’ın önerisine göre yazdığımız bu blog yazısını umarım sizde beğenmişsinizdir. Sizin de incelememizi istediğiniz bir konu varsa bize buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgilerimle,

M