İlham Detaylar

Geçen senelerde artan doğal doku ve pastel renklerin bütünlüğü, bu sene de kuvvetini artırarak devam edeceğe benziyor. Özellikle doğal ahşap tonları, beyaz duvarlar ve pastel detaylar büyük bir sıcaklıkla bir araya geldiğinde, gerçekten samimi bir ortam oluşturuyor.

Fixxer Upper’ın son bölümünde yaptıkları bu tatlı ev, her anlamda sezon trendlerini çok keyifli ve ulaşılabilir bir şekilde bir araya getirmiş. Özellikle doğal ahşap detaylar ile sıcak tonları ve çiçekli dokuları bir araya getirme şekli bizim kalbimizi çaldı.

Kiremit tonları bu sene her anlamda kendini hissettiriyor. Özellikle kiremit tonları ile birlikte kullanılan soğuk bulut ve deniz tonları bir araya geldiğinde, natürel, sıcak ve samimi bir mekân algısı oluşuyor. Bu kapsamdan düşündüğümde, Sıcak malzemeler ile soğuk detayları kullanmak ortamın dengesini sağlamış.

Duvar nişlerinin içinde kullanılan sıcak tonlara bayıldık, bu alanlar büyük saksı bitkiler ile birleştirilerek daha da derin bir algı oluşuyor. Tavanda kullanılan çiçekli duvar kâğıdı, tavan yüksekliğini bir miktar azatmış olsa dahi, çok sıcak ve keyifli bir katkısı olmuş. Doğu Akdeniz evlerini hatırlatan sıcaklık, Bambu ve rahttan mobilyalar ile bir araya gelince huzurlu ve dingin bir atmosfer oluşturmuş.

Mutfak her anlamda en favori alanlardan biri diyebiliriz. Zeminde kullanılan ateş tuğlaları ve orta adanın yuvarlak detayları en sevdiğimiz detaylar arasında. Açık raf üniteleri ve tezgâh arkasında seçilen oryantal seramikler, farklılıkların bir araya gelerek güzel bir bütün oluşturabileceğini gösteriyor.

Yemek masası, sandalyeleri ve altındaki halı ile tam bir bütün oluşturmayı başarmış. Bu alanda kullanılan büyük aynaya ve yere dayalı durmasına bayıldık. Buradaki masa üzeri aydınlatma konusunda emin değilim, ben kesinlikle daha farklı bir detay seçerdim. Fakat tüm hacimim genel atmosferini çok sevdik.  

Umarım bu keyifli ev size de ilham olmuştur. Yemek masası sandalyelerine âşık olduğumu söyleyebilirim, eğer yerli üretimini bulunabilirsem, paylaşırım.

Sevgilerimle,

M