Mavi Dekor

Her evin bir hikâyesi olmalı. Kapıdan içeri girdiğinizden itibaren sizi bir yolculuğa çıkarmalı, bazen şaşırtmalı bazen kıskandırmalı ama en önemlisi sizi anlatmalı.

Havaların ısınmasından mıdır bilemiyoruz, bu aralar hayallerimi Mavi bir Ev süslüyor. Yeşil içinde, içi mavi ve beyaz bir yaz evi görüyorum gözlerimi kapattığımda. Anlaşılan tatilim gelmiş, bilinçaltım bana bunu anlatmaya çalışıyor. Tatil özlemimi dindirmeye halen birkaç ay varken, Mavi ev özlemimi buradan paylaşmaya karar verdim.

Aslına bakarsanız mavi zor bir renk, kendi içinde ciddi bir dinginliği var ve düşman bir bitki gibi tek başına yaşamaktan hoşlanıyor. Mavinin asilliğini artıran tek renk beyaz gibi, başka renklerle bir araya geldiğinde sanki bir dönüşüm yaşıyor ve farklı bir renk oluyor. Mavi istiyorsanız, Akdeniz havası estirmek istiyorsanız kararlı olmak gerekiyor. Maviyi beyazın yanına koyup, her şeyi onun etrafında döndürmeniz gerekiyor. Gelin gürün ki bu her zaman kolay değil, bu kadar kararlılık zor!  Zor gerçekten, ama şu sonuçlara bakın, insan bu dekorda yaşlanmak istiyor.

Maviyi ton sür ton olarak coşturmak mümkün. Fakat bu tarif de fazlasıyla kararlılık gerektiriyor. Eğer mavi tonlarımızı seçtiyseniz, bundan sonra süreç kolaylaşıyor. Dominant bir konsept seçmenin en güzel yanı, karar sürecini sizin için kolaylaştırması, çünkü artık renkleriniz belli istediğiniz belli artık mavin dinginliğinde sizi mutlu eden her şeyi evinizi giydirmek için kullanabilirsiniz. Eğer tonları doğru seçerseniz, neyi nasıl yerleştirdiğimizin bir önemi kalmıyor, her şey kendi ahengi içinde eriyip gidiyor.

Başında da dediğim gibi benim yaz özlemim aklımı başımdan almış durumda. Şuan tek yapmak istediğim mavinin her tonunda bir verandada, güzel bir yemek ve keyifli keyifli yaz rüzgarlarını hissetmek! Sizin de iştahınızı kabartım ama dimi ???