Artık yaşam alanları eskisi gibi büyük ve geniş alanları kapsamıyor. Son zamanlarda ev baktıysanız, yaşam alanlarını eskisine kıyasla dar bulmanız muhtemel. Yaşam alanının yapısı ne olursa olsun, farklı yaşam düzenleri kurmak mümkün. Tabi olarak mobilyalarınınız boyutuna göre salon yerleşiminiz değişebilir, önemli olan mekânı geniş göstermek ve olabildiğince daha açık bir yerleşim düzeni oluşturmak.
Kapıdan girdiğinizde mobilyalarınız size dönük ve ortada açık bir alan bırakacak şekilde yerleşim yaparsanız, mekân daha ferah algılanacaktır. Bu noktada en önemli detaylardan biri salonunuzda bir odak noktası yaratmaktır. TV ünitesi odak yaratmak için iyi bir seçim olabilir. Odak duvarınızı özeleştirerek farklı detaylar ile zenginleştirebilirsiniz. Eğer büfe ihtiyacınız varsa ve koyacak yeriniz yoksa TV ünitesi ve büfe detayını birlikte çözebilirsiniz.
Dar alanları en etkin kullanmanın yolu farklı fonksiyonları bir arada kullanmaktır. Büfe ile TV kombini veya koltuk arkası set ünitesinin çalışma alanı olarak kullanılması, hepsi mekân kullanımını artıracaktır.
Eğer yeni evleniyorsanız ve mobilyalarınızı yeni seçecekseniz, mobilyalarınızı büyük seçememenizi şiddetle tavsiye ederiz. Havaleli ve büyük mobilyalar salonunuz ne şekilde olursa olsun onun daha dar algılanmasını sağlayacaktır.
Doğal ışık dar alanların algılanmasında çok büyük etken oluşturur. Bu kapsamda kalın perdeler ile doğal ışığı engellemeyin. Camların önüne yüksek mobilyalar koyarak ışığın salon içene akmasını engellemeyin. Olabildiğince duvar alanlarına yüksek mobilyaları yaslamaya çalışın.
Yaşama alanınızın şekli ne olursa olsun, bazı temel prensipler ile sizi mutlu edecek yeni bir düzen oluşturabilirsiniz. Bazen değişiklik iyidir. Gördüklerimizi değiştirmek, bizim farklı nöronlarımızı etkilenmesini sağladığından size bir ferahlık verecektir. Hadi şimdi harekete geçebilirsiniz.
Sevgilerimle,
Merve