DUVARLARINIZI NEŞELENDİRİN

Birçok kez hepimizin karşılaştığı problem, duvarlarıma ne asmalıyım? Duvarlarınızı neşelendirmek için bazı püf noktalar var, eğer bunları takip ederseniz hem ölçülü ve ölçekli bir duvar bütününe kavuşabilirsiniz hem de size mutluluk veren bir duvarınız olur. Öncelikle takip etmeniz gereken bazı ölçek kuralları var.  Eğer ölçekli ve keyifli bir görüntü istiyorsanız bunları takip etmenizi şiddetle öneririm.

TEK PARÇA KULLANACAKSANIZ?

Asacağınız tablonun kanepenizi 2/3 oranında kaplaması gerekmektedir. Bunu hesaplamanın en basit yolu, kanepe uzunluğunuzu 6’ya bölüp bulduğunuz sayıyı kanepenin uçlarından ölçekleyerek işaretleyin. Arada kalan alanı tablonuz kapamalı, yoksa ölçeksiz bir görüntü elde edersiniz ki bu hoşunuza gitmeyecektir.

İKİ PARÇA KULLANACAKSANIZ?

İki parça asmayı planlıyorsanız, bu iki parçanın genişliği kanepenizin genişliği kadar olursa daha etkili bir görünüm yakalayabilirsiniz. Açıkçası yine 2/3 kuralı geçerlidir. Kullanacağınız çerçeveler size büyük gelecektir ama korkmayın! Astığınızda keyifli bir görünüm yakalayacaksınız.

ÇOK PARÇALI KOLAJ YAPMAK İSTİYORSANIZ

Çok parçalı bir kolaj düşünüyorsanız asimetrik veya simetrik detaylar kullanabilirsiniz. Eğer çerçeveleriniz aynı ise simetrik bir aslım şekli öneriyorum.

Farlı ölçülerde çerçeveler kullanıyorsanız çerçevelerin aralarında kalan boşluk aynı olmak üzere çerçeveleri farklı şekillerde asabilirsiniz. Asimetrik işlemlerde görsellerin birbirinden farklılık göstermesi daha elegant bir görüntü oluşturacaktır. Böyle bir çalışma için canlı yaprakları çerçeveleyerek, aynı tonun farklı görüntülerini oluşturabilirsiniz.

Organik yapıda elemanlar asacaksanız, yuvarlak sepetler gibi, bu durumda hem boyut hem de desenin farklılık göstermesi çok keyifli bir sonuç verecektir. Birbirine benzer tonlarda farklı desenler ve ölçüler, bütünde tek bir tablo etkisi oluşturacaktır.

Umarım hazırladığımız detayları beğenmişsinizdir. Duvarları giydirmek emek isteyen ve zor bir çalışmadır. Fakat yarattığı etki evinizi çok keyifli hale getirecektir. Çalışmalarınızla ilgili sorularınız olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Sevgilerimle,

M